• Bata Tamás

Néhány apró kulisszatitok és kiegészítő

Ügyfeleim sokszor kérdezik az első – egyben ismerkedő – munka előtt, hogy mire van szükségem a gördülékeny ügymenethez. Hány segítő kéz kell a „terepen”, és mire lesz szükségem a fotózáshoz.


A fotózás elején általában átrendezem kissé a teret, elpakolom a személyes jellegű tárgyakat, kisebb bútorokat is kiveszem, odébb teszem a képből, hogy a lehető legszebb képét mutassa az adott tér.

Plusz dekorációra is szükség van néha. Apróságok ezek: néhány könyv vagy magazin, egy csokor virág, szobanövény, üveg bor, vagy két csésze kávé. Semmiségnek tűnik, de a kompozíción nagyon sokat dob és „élettel” tölti meg a képet. Törekszem arra, hogy a maximumot hozzam ki mindenből. Én így csinálom.


Vannak általánosan bevált dekortárgyak is, amelyek szinte minden lakásban jól mutatnak, de évenként változik ebben is a divat. Ebben állandó segítségemre van többek között Laczkó Timi, Szeldeli Szilvi, Szabó Liza és még sokan mások. Az ő segítségükkel állítottam össze egy rövid listát, arról, hogy 2018-ban és idén is nagyon mennek például a következő termékek, kisebb-nagyobb dekorkiegészítők:

- Fekete és réz színű fém mennyezeti lámpa

- Fekete mintás tapéta Luigi Colani Vision II

- Cattelan Egypt tükör

- Bor és rózsa színű párnák

- Tom Dixon lámpa

- Rézből készült lerakó

- Bársony, borlila fotel

- és még sokan mások
Neked mi a véleményed, el tudnád képzelni az egyik divatos kiegészítőt lakásodban?

Te ismersz, használsz olyan tárgyat, ami szinte minden lakásba jól passzol?

Ha igen, írd meg kommentben!

20 megtekintés
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

HUN - Budapest | tamas.bata@gmail.com | Tel: +36-20-293-4849