• Bata Tamás

A tökéletes lakásfotók praktikus és racionális kellékei

Frissítve: 2019. szept 9.


Avagy mik azok, amik elengedhetetlenül szükségesek a tökéletes lakásfotókhoz?


1. Egy szakértő fényképész. Az épület- és enteriőrfotózás egy külön szakága a fotózásnak. Ennek is vannak apró kulisszatitkai, mesterfogásai és természetesen rengeteget számít a tapasztalat, a technikai felkészültség. Más szakterületre specializálódott fotós is tud képeket készíteni az ingatlanról, mint ahogy mobiltelefonnal is lehet lőni néhány közepes képet, de azok nem AZOK a képek lesznek, amivel az ingatlant érdemes és lehet adott áron értékesíteni, vagy referenciaként új ügyfeleket szerezni.

2. Megfelelő eszközök a fotók elkészítéséhez. Gyakorlatilag mindig állványról, teljes felbontással, kioldóval készítem a képeket. A vonalaknak tökéletesen kell „futniuk”, ezt a lehető legritkább esetben lehet elérni kézben tartott géppel, ehhez megfelelő minőségű állvány, speciális objektívek és egyedi látásmód szükséges.3. Idő. Az enteriőrfotózás nem 5 perc, és a munka oroszlánrésze nem a takarítással és rendezkedéssel megy el, ahogy ezt laikusok gondolnák. Általában 3-4 órát vesz igénybe a fotózás, egy közepes méretű lakás esetében, de az ingatlan méretétől függően ez több is lehet, és akkor még az esetleges drón felvételek készítéséről nem is beszéltünk.

4. Egyéb kellékek, kiegészítők – ha szeretnéd. Alapvetően nem szoktam plusz berendezési tárgyakat vinni, mert mindenből ki tudom hozni a maximumot, de egy-egy plusz kellék vagy berendezési tárgy megjelenítése otthonossá tehet egy fotót, melyek elhelyezését együtt kitaláljuk. Hogy mik lehetnek ezek, azokról hamarosan újabb posztot írok.

5. Utómunkálatok. Az enteriőrfotókon mind a kinti fényeknek, mind a benti lámpáknak tökéletesen exponáltnak kell lennie. Gondolj csak bele, hogy egy prospektusba szánod a képeket, amikkel aztán később új ügyfeleket szerzel magadnak: ezeken a képeket egy porszemnyi hiba, sem diszharmónia nem lehet. Egy-egy ilyen kép több rétegből áll, hogy tökéletes fényben ússzon az adott enteriőr. Az utómunkálatok akár 2-3 munkanapot vesznek igénybe és az elkészült képeket nagy méretben, felhőbe feltöltve adom át.


Tipp:

Keress meg elérhetőségeim egyikén, hogy segíthessek akár további tippekkel, akár kézzel fogható segítséggel!Tehát vegyük át újra, mire van szükséged, hogy tökéletes fotód legyen?

  1. Egy szakértő fényképész.

  2. Megfelelő eszközök a fotók elkészítéséhez.

  3. Idő.

  4. Egyéb kellékek, kiegészítők.

  5. Utómunkálatok.

Nos, szerinted elég lesz egy mobiltelefon és pár „kattintás” a munkád profi megmutatásához?

Cáfolj meg! Mutass egy profi telefonos enteriőrfotót, elemezzük ki együtt!

38 megtekintés
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

HUN - Budapest | tamas.bata@gmail.com | Tel: +36-20-293-4849